Test af Stiga 48 SQ plæneklipper

0
607Selvom sæsonen er på hæld, skal vi kigge lidt på Stigas plæneklipper 48 SQ.

IMG_2376
Motoren på Stiga 48 SQer en ST 45 OHV som starter og kører rigtigt fint.

Benzinmotoren er nem at starte og kører suverænt – også ved lave omdrejninger. Det er overraskende hvor lille et træk, som skal til før den starter.

IMG_2378
Det lille håndtag over hjulet regulerer nemt klippehøjden

Plæneklipperen er selvkørende når man holder et lille håndtag inde.
Stiga 48 SQ har både mulighed for opsamling og side-udkast og er nemt at justere i klippehøjden. Dette gøres ved et håndtag i siden af plæneklipperen.

Stiga 48 SQ og flere af Stigas øvrige plæneklippere har funktionen “Muliticlip”. Det er en teknik, som gør at det afklippede græs hakkes til bittesmå stykker, som falder ned imellem det øvrige græs og bliver til ny næring.

IMG_2380
Det er nemt at afmontere, tømme og påsætte græsopsamleren på Stiga 48 SQ

Det er nemt at af og påmontere græs-opsamleren. Når man først har fanget det, er det også nemt at påmontere plastikbeslaget, som ændrer maskinen fra opsamling til side-udkast.

Generelt virker Stiga 48SQ plæneklipperen robust og solid. Skjoldet er et solidt stål-skjold. En lækker detalje er at der på skjoldet er monteret et standard-hanstik til haveslangekoblingen. Således kan haveslangen kobles direkte på skjoldet og rengøre plæneklipperen under skjoldet automatisk.

IMG_2377
Her er hjulet gået fra hinanden. Selvom det kan “klipses” sammen, efterlader et ikke et godt indtryk

Utilfredsstillende er det dog at hjulene er af plastik. Ret hurtigt begynder de at gå fra hinanden. De kan klipses sammen igen, men Stiga, det kan I gøre bedre! Det er synd, for dette skæmmer helhedsindtrykket af en ellers god og solid plæneklipper.Stigas vejledende udsalgspris for Stiga 48 SQ er 2.999 DKK.

Se Stiga samt flere andre plæneklippere ved at klikke her: 10-4.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY